Našli jsme další pokus, že Google ruší své mobilní aplikace pro nakupování

Scroluj dolů

Nejlepší aplikace pro tento týden: Cvičení těla, jazyka, ducha i mysli

Účel aplikací byl přitom zřejmý a sliboval poměrně slibný obchodní potenciál. Aplikace nabízela zboží od různých obchodních partnerů navázaných v rámci služby Google Shopping, což je vyhledávač zboží podobný Heurece, Hledejceny.cz apod. Vybírat tedy bylo z čeho, protože tato platforma je navázaná na marketingovou platformu Google AdWords, která je e-shopy masivně využívána. A to i v Česku.

Nakupování prostřednictvím mobilních telefonů je silným trendem posledních let. Google tomu vyšel naproti a v roce 2019 vydal mobilní aplikaci Google Shopping, a to jak pro Android, tak pro konkurenční iOS. Zprvu byla dostupná jen v USA a očekávali jsme rychlé rozšíření do celého světa, ale kupodivu se tak nestane. Google totiž vývoj aplikací ukončil, informuje 9to5Google. Definitivně budou odstaveny v červnu.

Výhoda mobilní aplikace spočívala v rychlosti, přehlednosti a především v přítomnosti košíku a platební metody navázané na Google účet. Uživatel mohl nakoupit v různých obchodech, aniž by opustil nákupní aplikaci Googlu.

Google zakáže aplikacím na Androidu zjišťovat, jaký další software máte nainstalovaný

Google zakáže aplikacím na Androidu zjišťovat, jaký další software máte nainstalovaný

Ovšem specializovaná mobilní aplikace nyní končí a Google uživatelům doporučuje používat místo toho web shopping.google.com. Ten funkcionalitu služby zachovává, je však trochu s podivem, že tím jde Google trochu proti proudu aktuálnímu trendu – nakupování na mobilech roste a nákupní aplikace teď vznikají jedna za druhou. Google si zjevně vyhodnotil, že se mu z nějakého důvodu nevyplatí, nijak své rozhodnutí ale nekomentoval.  

Zpět na blog
Zpět na blog
February 25, 2022
Loading